Praktijk Inge Hekking Voetreflex Plus en Medisch Pedicure
Verzorging die uw voeten nodig hebben en verdienen

Voetzorg Diabetische voet

Vanaf 2015 zijn er een aantal wijzigingen in de manier waarop de voetzorg voor personen met Diabetes Mellitus geregeld is. De voetzorg wordt ingedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen waarbij geldt hoe hoger het zorgprofiel, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. Personen met Diabetes Mellitus kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen. De hoogte van de vergoeding en/of het aantal behandelingen is afhankelijk van het zorgprofiel. Zonder zorgprofiel krijgt u geen vergoeding voor uw voetzorg.

Het zorgprofiel wordt vastgesteld door de huisarts of podotherapeut.

Zorgprofiel 0 en 1: u krijgt afhankelijk van uw polisvoorwaarden al dan niet volledig uit uw aanvullende verzekering vergoed. Alleen het voetonderzoek bij zorgprofiel 1 wordt uit de basisverzekering betaald.

Zorgprofiel 2-4: de podotherapeut is hoofdbehandelaar. De medisch noodzakelijk voetzorg wordt vergoed uit de basisverzekering, mits de podotherapeut een zorgplan heeft vastgesteld.

De pedicure verricht de voetverzorging, waarbij u de niet medisch noodzakelijke voetzorg zelf betaald. Deze voetzorg kunt u niet declareren.

Om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen, heb ik een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de volgende podotherapeuten:

  • Innofeet (voorheen Nijenhuis)

Vanwege de risico’s die Diabetes Mellitus ook voor de voeten met zich meebrengt, is het erg belangrijk de voeten van diabetespatiënten regelmatig te screenen.

Met ingang van 2015 kan een voetonderzoek bij de zorgprofielen 0 en 1 door een medisch pedicure, een pedicure met aantekening diabetische voet of een podotherapeut worden uitgevoerd.

Bij zorgprofiel 1 wordt het jaarlijkse voetonderzoek vergoed uit de basisverzekering. Vanaf zorgprofiel 2 wordt de screening gedaan door de podotherapeut.

 
E-mailen
Bellen
Map