Praktijk Inge Hekking Voetreflex Plus en Medisch Pedicure
Verzorging die uw voeten nodig hebben en verdienen

Voetreflexmassage

Bij voetreflexologie gaan we er van uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het lichaam is weerspiegeld in de voeten. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energie doorstroming en het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Tevens heeft het een positieve invloed op het zenuwstelsel. Door de betere doorbloeding en energiedoorstroming van organen en weefsels, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingstoffen beter opgenomen. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang, in diverse landen, zijn effectiviteit en is een veilige manier van behandelen.

Voetreflex Plus massage is een combinatie van westerse en Chinese technieken. Hierbij worden, naast de voeten, ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de onderbenen en knieën gemasseerd. De combinatie van beide technieken en de ontspannende en intensieve massagetechnieken maakt dat deze behandeling de gezondheid hersteld en de klachten vermindert of doet verdwijnen. De vitaliteit neemt toe en lichaam en geest ontspannen. Naast de reflexzones, meridiaan banen en acupunctuurpunten pas ik ook energetische voetreflexmassages toe. Bij energetische massages wordt met zachtere druk gemasseerd. Deze massages werken sterker op de geest en zijn zeer rustgevend.

In onze drukke maatschappij wordt veel van ons gevraagd en voelen we ons vaak overbelast. We besteden te weinig tijd aan ons zelf met als gevolg dat we niet genoeg ontspannen, vermoeid en lusteloos worden en daardoor eerder uit balans raken. Heel veel klachten zijn stress gerelateerd. Stress en spanningen (lichamelijk, geestelijk of emotioneel) staan meestal aan de basis van symptomen en klachten. 

Therapeutische behandelingen bij klachten

Het is niet noodzakelijk klachten te hebben om een voetreflex behandeling te kunnen ondergaan. In China gaat men uit van het principe dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom kunt u in de praktijk ook terecht voor een preventieve Voetreflex Plus behandeling.

Voetreflex Plus therapie kan o.a. ingezet worden bij:

 • Spijsverteringsklachten
 • Versterken van het immuunsysteem
 • Rug, nek en schouderklachten
 • Acne en andere huidproblemen
 • Eczeem en allergieën
 • Hoofdpijn en migraine
 • Burn-out, stress
 • Vermoeidheid, slaapproblemen, angst en depressie
 • Klachten van de luchtwegen
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Hormonale problemen, zoals menstruatie- en overgangsklachten
 • Lymfereiniging

Het eerste consult begint met een intakegesprek en analyse van de voeten. Tijdens het intake gesprek wordt gevraagd naar de symptomen, leefstijl, medicijngebruik enzovoort. Dit consult wordt afgesloten met een korte behandeling. Vervolgens wordt er in overleg een behandelplan opgesteld om de klacht(en) tijdens de vervolgbehandelingen zo effectief mogelijk te kunnen behandelen. Het intakegesprek met massage duurt ongeveer 90 minuten.

Tijdens de behandelingen kunt u ondersteunde adviezen krijgen op het gebied van voeding en/of leefstijl. Indien nodig wordt cupping als ondersteuning ingezet. Het verwachte aantal behandelingen kan variëren, afhankelijk van de klacht, oorzaak en duur van bestaan. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 60 minuten per behandeling.

Wilt u alleen een voetreflex Plus ontspanningsmassage dan hoeft er geen anamnese afgenomen te worden.

N.B. Voetreflex Plus therapie is een veilige manier van behandelen, die toegepast kan worden bij diverse klachten. Het is echter geen vervanging van een medische behandeling of bezoek aan een arts. Voetreflexologie is een waardevolle aanvulling!

Voetreflex Plus ontspanningsmassage

Een preventief en zeer ontspannende massage die heel geschikt is voor mensen die behoefte hebben aan ontspanning en klachten willen voorkomen. Het is een heerlijk ontspannende massage van voeten en onderbenen waarbij voornamelijk gebruik gemaakt wordt van strijkbewegingen. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energie doorstroming wordt gestimuleerd.

Therapeutische wellness

Is uw gezondheid ook belangrijk voor u en bent u bereid er iets extra’s voor te doen? Praktijk Inge Hekking in Vaassen, biedt u hiervoor speciale behandelingen aan. Door middel van deze behandeling wordt een diepgaande ontspannende werking van een voetreflex Plus behandeling gecombineerd met een therapeutisch doel, door een gerichte massage op specifieke reflexzones, meridiaan banen en acupunctuurpunten.

Therapeutische wellness gericht op stress en hoofdpijn klachten

Bij stress en hoofdpijn klachten komen ook vaak slaap-, leer- en concentratie
problemen voor. In 3 behandelingen worden uw hoofdpijn en stress gerelateerde klachten behandeld waardoor u spanningen kunt loslaten en meer energie krijgt. De behandelingen beginnen met een ontspannen voetbad en tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën.
Kosten voor 3 behandelingen: €155,-. (60 minuten per behandeling)

Therapeutische wellness massage gericht op weerstand

Om gezond te blijven hebben we een sterk immuunsysteem nodig. Zo blijven we beter beschermd tegen griep, verkoudheden, virussen enzovoort. In 3 behandelingen wordt uw immuunsysteem gestimuleerd, zodat u fitter en vitaler wordt. De behandelingen beginnen met een ontspannen voetbad met Chinese kruiden en tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën.

Kosten voor 3 behandelingen: €155,-. (60 minuten per behandeling)

Vitaliteits massage

Deze massage is er op gericht om preventief te werken aan het behoud van gezondheid en vitaliteit. De vitaliteits massage begint met een ontspannen voetbad met Chinese kruiden, gericht op verbetering van de doorbloeding. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën.

Chinflex ontspanningsmassage

Tijdens de ontspannende Chinflex massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energie doorstroming in het lichaam gestimuleerd. Hierbij worden het hoofd, armen, handen, benen en voeten gemasseerd. Tevens worden meridiaan banen en acupunctuur punten behandeld. De combinatie van beide technieken maakt de behandeling bijzonder effectief. De vitaliteit neemt toe en lichaam en geest ontspannen.  Een preventief en zeer ontspannende massage die heel geschikt is voor mensen die behoefte hebben aan ontspanning en klachten willen voorkomen. 

 

 


  

 
E-mailen
Bellen
Map